Joulunajan muistio

Joulun kiireet laittavat pikkutontuille ja hiukan isommillekin vipinää töppösiin. Kiireen keskellä on kuitenkin hyvä muistaa muutama tärkeä asia.

JOULUN PALVELUAJAT

Toimistomme on suljettu perjantaina 24.12.2021.

Yleisesti toimistomme toimii vain ajanvarauksella. Sähköiseen ajanvaraukseen pääset helpoiten etusivultamme. Asiakaspalveluumme voit ottaa yhteyttä sähköpostitse orimattilanasunnot@orimattila.fi tai soittamalla arkisin klo 9–12 numeroon 03 882 8711.

Sähköisen vikailmoituksen voit tehdä verkossa. Akuuteissa päivystysasioissa ole yhteydessä kiinteistönhoidon päivystyspuhelimeen: 041 314 3292.

KYNTTILÄT

Kynttilät luovat tunnelmaa, kunhan muistaa huolehtia niiden turvallisesta käytöstä. Muistathan aina valvoa kynttilöiden palamista. Ethän jätä kynttilöitä yksin ja huolehdit riittävästä turvaetäisyydestä. Polta kynttilöitä vain palamattomalla alustalla. Parvekkeella avotulia ei saa polttaa lainkaan. Lyhdyssä kynttilää saa polttaa vain valvotusti.

KINKUN PAISTAMINEN

Ethän jätä kinkkua yksin? Kinkkua tai muutakaan ruokaa ei saa jättää paistumaan ilman valvontaa. Kinkun rasva voi sytyttää rasvapalon. Huolehdithan myös oikeaoppisesta kinkkurasvan hävittämisestä. Kinkun rasvaa ei esimerkiksi saa kaataa vessanpönttöön tai viemäriin, vaan voit viedä sen jähmettyneenä bio- tai sekajäteastiaan. Kinkkurasvan voi myös viedä keräykseen. Kinkkutemppu-keräyksen info ja keräyspisteet löytyvät osoitteesta www.kinkkutemppu.com.

JÄTEHUOLTO

Jouluna tulee paljon tavallisesta poikkeavaa roskaa. On tärkeää kiinnittää huomiota jätteiden lajitteluun. Lajittele roskat, taittele pahvilaatikot tiiviiseen nippuun ja vie lahjapaperit ja -nauhat energiajätteeseen (paitsi foliolliset sekajätteeseen). Huomioithan, että vaaralliset jätteet, kuten sähköromu, paristot sekä uudenvuoden raketit, on vietävä vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen. Jätäthän varisevan kuusen jätekatoksen ulkopuolelle!

PALOVAROITIN

On hyvä testata palovaroittimen toimintavarmuus. Palovaroittimia tulee olla 1 kpl jokaista alkavaa 60,0 m² kohden.

ILOTULITTEET

Muistathan, että raketteja saa ampua lain mukaan vain 31.12. klo 18–02. Älä ammu raketteja parvekkeilta tai pihoilta ja siivoa roskat jälkeesi.

JOULURAUHA

Annathan joulurauhan myös naapurillesi. Myös joulun aikaan noudatamme hiljaisuussääntöjä.

 

Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa toivottaen
Orimattilan Asunnot