Missä mennään Oriontiellä?

Oriontie 3:n suunnitelmat ovat päivityksen alla. Alun perin peruskorjauksena käynnistynyt projekti seisautettiin kohonneiden kustannusten vuoksi.

– Korjausaste nousi niin korkeaksi, että peruskorjauksen kustannukset nousivat liikaa. Ei ole asukkaiden kannalta järkevää lähteä toteuttamaan sellaista hanketta, Orimattilan Asuntojen rakennuttajapäällikkö Eemeli Lönnqvist avaa tilannetta.

Yleishyödyllisen ja voittoa tavoittelemattoman vuokrataloyhtiön hankekustannukset valuvat aina vuokriin. Peruskorjaus olisi toteutuessaan tullut asukkaille vuokrissa kalliimmaksi kuin uudishanke.

Tavoitteena onkin nyt uudistaa koko Orionaluetta. Kehityshankkeelle on haettu myös ARAn avustusta. Uudisrakentamalla päästään tulevaisuutta paremmin palvelevaan lopputulokseen mm. energiatehokkuudessa, esteettömyydessä ja rakennuksen elinkaaren näkökulmasta. Suunnittelussa keskitytään myös yhteisöllisyyden huomioimiseen tila- ja alueratkaisuissa sekä tilojen muuntojoustavuuteen. Kehityshankkeen myötä on tarkoitus hahmotella koko alueen sisältö ja määritellä, kuinka se palvelee asukkaita parhaiten tulevina vuosikymmeninä.

– Sitten kerrostalo kerrallaan ryhdytään toteuttamaan. Muutos ottaa totta kai aikaa, mutta ensimmäisen talon, eli Oriontie 3:n olisi tarkoitus olla muuttovalmis vuonna 2024. Odotamme innolla kehitystyön aloittamista! Lönnqvist kertoo.

ARA myöntää avustukset harkintaperusteisesti vuosittain erilaisille kehityshankkeille. Päätöstä odotetaan kuukauden sisään.