Oriontie 3:n peruskorjaus

Oriontie 3:n peruskorjauksen alustava aikataulu on 1.11.2021–30.11.2022. Hankkeen KVR-urakkakilpailutus käynnistyy lähiaikoina ja se toteutetaan täysin sähköisesti HankintaSampo-portaalin kautta.

Peruskorjauksessa talo korjataan perusteellisesti uutta vastaavaan kuntoon, jotta kodit pystyvät palvelemaan asukkaitaan vielä pitkälle tulevaisuuteen. Kohteeseen tehdään tällä hetkellä vielä tarkentavia kuntotutkimuksia. Korjauksessa osa kolmioista jaetaan kahdeksi pienemmäksi asunnoksi, jolla vastataan pienten asuntojen lisääntyvään tarpeeseen.

Korjausaikana asunnoissa ei kuitenkaan valitettavasti voi asua. Orimattilan Asunnot on irtisanonut kaikkien asuntojen vuokrasopimukset päättymään 31.10.2021. Sopivan asunnon löydyttyä asukkaiden ei tarvitse noudattaa normaalia kuukauden irtisanomisaikaa, vaan vuokranmaksuvelvollisuus päättyy irtisanomiskuukauden loppuun. Asukkaan muuttaessa Orimattilan Asuntojen toiseen kohteeseen, tarjoamme muuttopalvelun. Kaikkiin talon asukkaisiin ollaan toukokuun aikana henkilökohtaisesti yhteydessä.

Asukkaat pääsevät osallistumaan ja vaikuttamaan kotitalonsa peruskorjauksen suunnitteluun koteihin jaetuilla asukaskyselyillä; suunniteltuja työpajoja ei valitettavasti voida toteuttaa pandemiatilanteesta johtuen. Hanketiedotus toteutetaan monikanavaisesti kotiin jaettavin tiedottein, sähköpostein, sähköisen porrastaulun välityksellä sekä Facebook-ryhmän välityksellä.

Syksyllä 2022 asuntoihin järjestetään erillinen asukashaku. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni nykyinen asukas palaa vuoden lopulla uuteen, remontoituun kotiin!

Peltopyynkujan rivitalot

Pennalan odotetun ja kysytyn rivitalokohteen rakentaminen käynnistyy loppuvuodesta 2021. Kohteeseen on tulossa monen kokoisia asuntoja aina kaksioista suuriin neljän huoneen asuntoihin. Kotien sijainti tulee olemaan ihanteellinen peltojen keskellä ja koulun vieressä. Kulkuyhteydet Orimattilaan ja Lahteen ovat erinomaiset.

Hankkeen KVR-urakkakilpailutus käynnistyy lähiaikoina ja myös se toteutetaan täysin sähköisesti HankintaSampo-portaalin kautta.

Kodit valmistuvat asukkailleen vuoden 2022 lopulla, ja niistä järjestetään erillinen asukashaku elokuussa 2022. Hankkeen etenemisestä tullaan tiedottamaan kotisivuillamme, joten seuraa mukana!